Bedre vaner

10 tips som gør det lettere at skrue ned for shoppingen.

Om det er for at spare penge, fordi dine skabe bugner, for at skåne miljøet eller fordi du er hoppet med på ’ingen shopping i november’ – Hvad end det kan være –  Så er her mine tips til hvordan du lettere kan skrue ned for shoppingen og undgå impulskøbene.

Listen her skrevet med særlig fokus på tøj- og accessories shopping, men de fleste tips kan sagtens overføres til andre kategorier også.

 • Afmeld nyhedsmails fra de butikker som sender en masse fristelser direkte til din indbakke.
 • Skab overblik over hvad du allerede har i din garderobe. Hvis du ikke helt ved hvad der i forvejen gemmer sig i dit skab, er det alt for let at ryge i shoppe-/udsalgsfælden og købe noget du faktisk slet ikke mangler 
 • Slet dine shopping apps fra telefonen, så det der online shopping bliver en lille smule mindre let tilgængeligt 
 • Alternativt, så sørg for at dine shopping apps ikke har dine betalingsinformationer gemt. Hvis du er nødt til at rejse dig og hente dit dankort inden et køb, giver det nemlig mulighed for en lille bitte tænkepause. I bedste fald, så sidder du så godt at du faktisk ikke gider rejse dig, hvilket gør at du udsætter købet.
 • Tænk mere kreativt. Hvis du tit står med følelsen af, at du ikke har noget at tage på, så prøv at tage forskellige items i din garderobe, og sammensæt dem på helt nye og anderledes måder. Prøv dig frem, på kryds og tværs. Jeg vil vædde med du får øjnene op for helt nye outfit-muligheder, hvis du giver det et skud!
 • Undgå at ose i butikker eller browse webshops bare for hyggens skyld, kig kun hvis der er noget helt konkret du er på jagt efter, som f.eks. julegaver. Skriv en liste, og hold dig til den! 😀
 • Aftal med dig selv at du SKAL overveje et køb i mindst 24 timer – Eller 3 dage eller 1 uge, hvad end der virker for dig. Jeg tør godt love at du helt glemmer flere af de ting, som du ellers først troede var must haves! 
 • Sluk i en periode for de butikker/influencere du følger på de sociale medier, hvis try outs eller rabatkoder ofte lokker dig til at købe noget som du ellers ikke syntes du manglede. 
 • Husk på HVORFOR du besluttede dig for at skrue ned for shoppingen, og brug det som motivation når butikkerne lokker.
 • Prøv at udfordre dine shopping vaner.
  Hvis en hel måned uden shopping virker uoverskueligt, så prøv i stedet at sige 1 uge eller 2. Sådan en udfordring kan nemlig være en god øjenåbner i forhold til dine shoppevaner og –mønstre. Du kan også prøve, at sætte et fast beløb som du max må shoppe for om måneden – Selvfølgelig et beløb som er lavere end hvad du normalt ville købe for, så det rent faktisk bliver en udfordring. På den måde vil du overveje hvert køb ekstra meget og blive mere kræsen med hvad du bruger penge på.

Jeg håber du kunne bruge mine tips! Og så må du endelig dele hvis du også sidder inde med et tip der kan gøre det lettere at skrue ned for shoppingen? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.