Livsstil

Dans dig gladere .. ♡

Jeg faldt fornylig over en artikel i Woman, der handlede om de mange fordele der er ved at DANSE! Og som mange af jer sikkert allerede ved, er jeg noget af en dansemus – Ikke i den forstand at jeg er god til at danse (nej, ærligtalt aner jeg overhovedet ikke hvad jeg laver) men jeg ELSKER det! Det er jo faktisk noget nær umuligt at danse og være sur eller trist samtidigt, ikk?

Tit og ofte har jeg da også svinget hofterne til lidt go’ musik på instagram, og faktisk er mine dansevideoer det allermest efterspurgte hos mig! Noget tyder altså på, at I er ligeså vilde med DANS (ellers får I jer bare et godt grin over mine tosserier?) Uanset hvad, tænkte jeg, at jeg ville dele 5 fordele der er ved at danse.. Og så synes jeg ellers bare vi alle skal danse weekenden i gang!

Man bliver gladere

Forskning viser, at folk der danser, har bedre livskvalitet og færre symptomer på depression. Men igen, man kan da også næsten kun blive i godt humør (eller i hvert fald i bedre humør) når man danser lidt rundt til en go’ gammel 90’er klassiker. Jeg selv hører f.eks. altid musik når jeg klarer huslige pligter; Rengøringen bliver da så meget sjovere hvis man kan danse med støvsugeren, mens man skråler for sine lungers fulde kraft 😄

Dans reducerer stresssymptomer

Forskere har fundet ud af, at det at danse kan være stressnedsættende. Så hvis man har meget om ørene og svært ved at ligge det fra sig, er det bare med at finde yndlingssangen og indtage stuegulvet!

Hjertet bliver styrket

De bløde og vilde dansetrin påvirker både hjertet og vejrtrækningen, og er dermed en god form for motion!

Det giver energi

Ligesom med andre former for motion, giver dans energi. Derfor kan det være en god idé at starte dagen med en lille bootyshake eller lidt breakdance foran spejlet 😄

Det styrker hukommelsen

En ny undersøgelse viser at aerobic-øvelser kan have en positiv effekt på den del af hjernen der kontrollerer hukommelsen. Det kan altså styrke hukommelsen og potentielt hindre demens. 


Såååh.. Hvad venter I på? 😀 Rigtig go’ weekend til jer!

Woman bragte artiklen HER, og her findes også alle kilder til nævnte undersøgelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.