Livsstil

Evaluering af sidste års mål og et kig fremad.

.. Og vupti, så var vi igang med 2021 og allerede 3 uger inde i januar.

Jeg er generelt et meget reflekterende menneske hele året rundt, men nok endnu mere når et nyt år starter. Derfor føles det også naturligt for mig lige at kigge tilbage på de mål jeg satte mig for 2020. Særligt fordi jeg nævnte nogle af disse mål herinde, så jeg synes det er på sin plads at evaluere lidt på hvordan det egentlig gik med dem.

Mit hovedmål og fokus for 2020 var at få ryddet ud. Jeg ville rydde ud og sortere i hjemmet; i garderoben, og generelt i skuffer og skabe. Desuden ville jeg rydde ud digitalt; I mine sociale medier, i mine apps, i de personer jeg følger online, i mails og i mine billeder. Alt dette ville jeg, fordi jeg var træt af FYLD. Jeg følte det tyngede og trættede mig mentalt, samtidigt med at mange af tingene jo også decideret fyldte sådan helt fysisk i mit hjem.

Jeg ved ikke hvor disse følelser helt præcist kom fra, for ‘fyld’ i skuffer og skabe har aldrig generet mig før. Jo mere tøj jeg havde, jo federe synes jeg egentlig det var, for så var der jo bare mere at vælge imellem, ikk’? Dog synes jeg altså det var lidt frustrerende at mit tøj aldrig helt kunne være nogle steder; Det spredte sig altid hen i endnu en skuffe eller ned i endnu en bedroller.

Nå, men der skete altså pludselig et eller andet med mit mindset i slutningen af 2019 og i løbet af 2020. Her fik jeg åbenbart nok af, at mit tøj nu heller ikke kunne være i mit ellers meget store nyindkøbte garderobeskab. Jeg begyndte derfor at sortere ud i mit tøj i januar sidste år. Jeg fik da også sorteret lidt fra, som røg afsted til genbrug. Meeen, det var alligevel ikke rigtigt nok til at gøre en mærkbar forskel.

.. Jeg tager lige en tur mere!

Da den første lockdown ramte landet, gik jeg igang igen. På trods af der kun var gået et par måneder siden min sidste sortering, var det faktisk overraskende let for mig at udvælge mere tøj som straks røg afsted til Røde Kors. Og det var som om at, jo mere jeg sorterede fra, jo lettere blev det også at fortsætte – Og jo mere lyst fik jeg til at blive ved.

I løbet af 2020 har jeg nok ryddet ud i mit garderobeskab en håndfuld gange. Og ved I hvad? Nu er der ikke bare plads til mit tøj, der er ekstra plads! Altså jeg har sgu ligefrem et par tomme hylder og skuffer!

Og hvis vi nu lige bliver lidt ved tøjet, så har al den sortering – udover mere mental ro – gjort at mit skab nu er fyldt med alle mine tøjfavoritter. Jeg skal ikke lede igennem hverken impulsive fejlkøb eller forvaskede items for at finde lige dén bluse jeg gerne vil have på. Nu er der overblik; Jeg ved hvad jeg har og jeg ved hvor jeg skal finde det. Og ikke nok med det, nu er jeg samtidigt blevet totalt kritisk over hvad der får lov til at flytte ind i mit skab (helt ny følelse!) Hvilket har gjort, at jeg de seneste måneder har shoppet meget mindre tøj end jeg plejer. Tøj har ellers altid været mit ’svage punkt’ og det jeg shoppede mest!

Og hvad så med resten af hytten?

Garderoben har klart været det, jeg har haft lettest ved at rydde ud i i året der gik (mærkeligt nok, for det er totalt modsat af hvordan jeg ellers altid har haft det). Men det er også lykkedes mig at få sorteret godt og grundigt ud i diverse nips sager (vaser, lysestager og andre pyntegenstande), køkken-ting og kontorartikler, herunder gamle skoleopgaver, kladdehæfter og andre random ting som man gemmer, uden helt at vide hvorfor. Desuden har jeg ryddet op i min makeup og skønhedsprodukter (og smidt diverse produkter ud, som helt sikkert havde overskredet deres holdbarhed – ad).

I januar for et år siden, havde jeg nok aldrig troet at jeg ville få så meget positivt ud af at rydde op og ud i mine ting. Men det føles fantastisk! Faktisk er jeg lige nu stille og roligt igang med at gå det hele igennem endnu engang.

Og den digitale oprydning?

Ang. det digitale fyld, så har det været langt sværere for mig at efterleve de mål jeg havde sat mig her. Jeg startede ellers godt ud og var topmotiveret! Men så var det lidt som om jeg røg tilbage i alle de gamle vaner igen kort tid efter. Særligt har det der med at rydde op i mine (alt for) mange tusinde billeder på telefonen virkelig været svært for mig. Det samme har gjort sig gældende med at rydde ud i f.eks. mine sociale medier. Disse ting er der derfor fokus på igen, og i skrivende stund er det indtil videre lykkedes mig at få slettet 3-4000 fyld-billeder fra telefonen henover den seneste uge. Shit, et projekt! Men det MÅ simpelthen kunne lade sig gøre. Nu har jeg i hvert fald nævnt det herinde, så nu føler jeg at jeg må kæmpe lidt ekstra for at opnå det – Jeg kan jo ikke skrive igen om et år, at det STADIG ikke er lykkedes mig, vel? 😀

Nye tanker, nye vaner, nyt content?

Udover ovenstående, kan jeg mærke at mit mindset generelt har ændret sig i forhold til flere forskellige ting henover det seneste år. Hvilket har gjort, at jeg pludselig ikke helt kunne relatere 100% til mit eget content længere, hverken her på bloggen eller på min instagram. Det har medvirket til at jeg har taget helt afstand fra bloggen, og har følt at mit indhold på instagram har været halvhjertet, upersonligt og ærligtalt ret ligegyldigt.

Jeg er stadig ved at finde ud af, hvad det præcis er jeg har lyst til at dele online fremadrettet, og hvordan jeg har lyst til at dele det. Jeg vil dog stadig gerne dele outfits og lignende, men det vil nok blive på en lidt anden måde end tidligere – Forhåbentlig med færre nye køb f.eks. Desuden har jeg en masse andre ideer til nyt content, som jeg lige selv skal prøve at finde hoved og hale i 🙂 Men jeg glæder mig til igen at dele det jeg oprigtigt har på hjerte, jeg skal bare lige finde ud af den bås jeg har sat mig selv i online. Jeg håber I har lyst til at tage med på ‘rejsen’.

Tusind tak fordi I læste med her – Det gør mig så utroligt glad! Og hey, del endelig lige hvis I har et sorterings-projekt der snart skal tages hul på? Hvor trænger I til at få ryddet ud? 🙂

Pas godt på jer selv og hinanden <3

1 thought on “Evaluering af sidste års mål og et kig fremad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.