Blogmas, Livsstil

F*cking 30!! ♡ | BLOGMAS

“Jeg vågner og aner ikke hvad klokken er, men jeg kan se det er bælgmørkt udenfor. Jeg hører puslen nede i stuen, og bliver helt varm om hjertet og kan ikke lade være med at smile. Jeg vender mig om på den anden side, trækker dynen helt op til ørerne, og prøver at falde i søvn igen.

Det lykkes mig at falde lidt hen, indtil jeg kan høre fodtrin på trappen. Der bliver gået meget forsigtigt, men det kan være lige meget, for trappen knirker som var den mere end hundrede år gammel (nå ja, det ér den jo også). Der bliver hvisket og tysset. Efter et par sekunders stilhed går døren op, og lyset ude fra gangen blænder mig i det jeg vender mig mod døren. I samme sekund bryder stemmerne ud i høj sang – Den ene stemme mere morgenfrisk end den anden.

Jeg gnider mig i øjnene og smiler over hele hovedet. Papirsflagene knitrer og en sød og meget glad lille hund, hopper fra den enes favn direkte ned sengen til mig. Jeg bliver overfaldet af dens våde snude og et par kærlige kindkys. Og så er dagen ligesom i gang; Min fødselsdag!”

Sådan er de fleste af mine fødselsdage startet. Den lille, søde og altid glade hund er desværre i hundehimlen nu, men jeg bliver stadig vækket med morgensang og morgenbord hvert år – Hvor heldig kan man være?

Og i dag er ikke bare en hvilken som helst fødselsdag, i dag er nemlig min 3. runde fødselsdag. Ærligtalt har jeg frygtet det der 30 de seneste år. Men nu, nu er jeg faktisk helt ok med det.

Jeg har altid syntes at 30 var gammelt, sådan, rigtig gammelt, ærligtalt. Når man var 30 var man jo, sådan, rigtig voksen – og føj da! Skræmmende, ikk?

Men noget er sket det seneste år, og måske især de seneste måneder. 30 virker ikke længere skræmmende, selv om jeg dog må indrømme at det føles SÅ mærkeligt (og ret vemodigt), at skulle vinke farvel til tyverne!

Som hos de fleste andre, har mine 20’ere været nogle enormt lærerige år, og på mange punkter var jeg en helt anden person da jeg trådte ind i tyverne, end da jeg trådte ud.

De første år i tyverne blev hovedsageligt brugt på skole og uddannelse, og tusindvis af byture. Nye venskaber blev knyttet, forhold blev dannet, kørekortet blev erhvervet, jeg flyttede hjemmefra – og hjem igen – og hjemmefra igen. Min uddannelse blev færdiggjort og jeg fik mine første rigtige jobs – Byturene blev færre, og hygge-aftenerne med venner, familie og kærester blev flere.

De sidste år i tyverne har været de sværeste i mit liv. Venskaber gled ud, forhold gik i stykker – Men det var nu ikke bare derfor de var hårde. Som de fleste af jer ved, røg jeg langt ned. Så langt ned, at jeg ikke troede jeg nogensinde ville kunne komme op igen.

Men nu står jeg her, (fucking) 30 år gammel, og meget længere ’oppe’ end jeg nogensinde ville ha’ turde håbe på kunne lade sig gøre. Jeg træder ind i trediverne med mere selvtillid og ro inden i, end nogensinde før – Og jeg glæder mig endelig til de der .. 30’ere.

Selv om jeg ved, at jeg endnu har meget (meget!!) mere at lære om mig selv og om livet, så vil jeg alligevel dele 30 ting jeg har lært på 30 år.

Here we go;


1. ♡ Fejl kan lede dig på rette vej.

2. ♡ Der er ingen ‘timeline’ i dit liv. Der er ingen aldersbegrænsning på det du gerne vil eller det du drømmer om. Det er aldrig for sent.

3. ♡ Det er ok at være sårbar, og det er ligeså meget ok at vise det.

4. ♡ Du behøver ikke være den samme person du var i går.

5. ♡ Fuck perfektion.
Strækmærker, ar, rynker – Who cares! Det er en del af din historie, en del af dig og den du er. Smilerynkerne er begyndt at komme snigende hos mig – Og hvor priviligeret er man ikke lige, hvis man har fået rynker af at SMILE en masse her i livet?
Jeg har også ar og strækmærker der kan ses, og jeg kan ærligt sige, at jeg er nået dertil, hvor jeg er fløjtende ligeglad. Deller og appelsinhud arbejder jeg stadig på, at blive ligeså ligeglad med, men hey, det har jeg jo trediverne til så 😉

6. ♡ Check ind hos dine nærmeste. Spørg hvordan de har det, vær der for dem, sig tak til dem, fortæl dem at du tænker på dem – og hellere for ofte end for lidt.

7. ♡ Du må gerne sige fra eller sige ‘nej’. Du må også gerne prioritere dig selv først ind i mellem – Det er faktisk nødvendigt.

8. ♡ Hjælp andre, gør noget godt for andre, bare lige fordi.

9. ♡ Dem vi elsker, som går bort, lever for altid videre i os. Virkelig.

10. ♡ Tag flere billeder.
Det virker som om vi alle sammen sidder med mobilen i hånden hele tiden – Alligevel er jeg personligt ikke den bedste til at tage billeder. Eller, jeg tager da mange billeder, men her mener jeg ikke et billede af dagens lækre cafémad eller af stuen lige efter støvkluden har været på arbejde og tæppet i sofaen er blevet lagt flot sammen. Jeg mener at jeg skal blive bedre til at tage billeder af samvær, af dem jeg elsker, af hyggelige situationer og sjove oplevelser med dem omkring mig. Billeder der er ægte, in the moment, ’grimme’ og ikke-opstillede, med rod i baggrunden – Midt i et grin, i en dans, på en ferie, i et kram eller på juleaften – Eller bare midt i et grineflip ved spotvarerne i netto! På et eller andet tidspunkt er minderne det eneste du har tilbage – Og på det tidspunkt vil du give alt for et billede.

11. ♡ Fuck hvad andre tænker. Så længe du er et godt menneske, og er den bedste DIG du kan være – både for dig selv, og også for de mennesker du har i dit liv – så fuck hvad andre tænker.

12. ♡ Gør mere af hvad der gør DIG glad.

13. ♡ Lad dig ikke nøjes.

14. ♡ Bed om hjælp, det har alle brug for ind i mellem, og nej, det er ikke et svaghedstegn. 

15. ♡ Der er en hårfin balance mellem at være flink og at være for flink.
Selvfølgelig skal man være flink – Sød og rar og et godt menneske, selvfølgelig skal man det! Men man skal ikke lade sig udnytte og trampe på igen og igen. Det er så meget ok at sortere mennesker fra i dit liv.

16. ♡ Undervurdér ikke hvad det rigtige outfit kan gøre på en lortedag.

17. ♡ Acceptér dine svagheder. Og andres.

18. ♡ Når folk viser dig deres grimmeste side, så vis din pæneste. De har brug for det, og du vil stadig kunne se dig selv i spejlet.

19. ♡ Du er god nok. Og du er også så meget mere end det.

20. ♡ Ingen er perfekte.
Alle har rod eller nullermænd eller opvask eller en vasketøjskurv med top på ind i mellem. Eller bumser eller strækmærker, eller deller eller fedtet hår. Jo, også hende den ’perfekte’ du følger på instagram. Og ja, selv din ekskærestes nye ‘perfekte kæreste’.

21. ♡ Undervurdér ikke, hvad en god bog, en lang gåtur, lidt kreahygge eller fjollet dans i stuen kan gøre af gode ting for sjælen.

22. ♡ Unfollow de mennesker på sociale medier, som får dig til at tænke negativt om dig selv. (Jo, det må man faktisk gerne)

23. ♡ Du kan meget mere end du er klar over, og du er meget stærkere end du tror.

24. ♡ Fortæl dem hvordan du føler, når du føler det.

25. ♡ Det er ok at være ‘anderledes’.
Det er ok at have en hobby som andre synes er fjollet eller spild af tid, eller at ville have en karriere indenfor noget andre ikke tror på eller griner af. Det er ok at gå i noget andet tøj, eller at have en anden musiksmag, og så videre og så videre..

26. ♡ Lyt mere til andre, spørg mere. Også selv om i er vidt forskellige eller dybt uenige – Du vil sikkert lære noget.

27. ♡ Din komfortzone kan blive farligt komfortabel.

28. ♡ Du er din egen bedste ven. Vær tro mod dig selv, lyt til dit hjerte, og lyt ligeså meget til din mavefornemmelse.

29. ♡ Du ved ikke hvad folk går igennem bag lukkede døre, så pas på med at dømme.

30. ♡ Du kommer til at samle på et eller andet bestemt (og sikkert også halvdyrt) porcelænsstel på et tidspunkt, som du så fremover vil ønske dig i julegave. Jo, du gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.