Livsstil

Fra oprydning til selvudvikling?

Det startede i marts sidste år. Jeg ville, som så mange gange før, sortere ud i mit tøj. Jeg var SÅ træt af at føle, at min garderobe var uoverskuelig; At have skabe og skuffer som bugnede af tøj men samtidigt aldrig have noget at tage på. At føle jeg manglede overblik. At have en masse tøj, som føltes helt forkert, og som jeg derfor ikke brugte. Mest af alt var jeg bare SÅ træt af unødvendigt fyld.

‘Trætheden’ gjorde, at jeg denne gang fik sorteret ud med et lidt andet mindset end tidligere – Det var jeg dog ikke helt bevidst om på daværende tidspunkt, det skete ligesom bare.

Som altid fik jeg lavet en måske-bunke med tøj som jeg ikke var klar til at skille mig af med – Tøj som jeg realistisk set godt vidste jeg aldrig ville tage på. Det der så var anderledes ved denne garderobesortering fremfor de tidligere var, at jeg få uger senere rent faktisk fik skilt mig af med hele denne måske-bunke.

Og HER skete der et eller andet! Det var HER jeg rigtigt mærkede forandringen!

Jeg var nemlig ikke bange for at fortryde denne gang. Det jeg mærkede var bare en kæmpe lettelse over at der nu var dét mindre i skabet.

Det gav mig blod på tanden og en lyst til at fortsætte. Derfor gennemgik jeg allerede min garderobe igen et par måneder senere – Der plejede ellers normalt at gå meget(!) længere tid i mellem – og igen skilte jeg mig af med noget tøj.

Jeg har løbende gentaget denne proces over det seneste års tid, og jo flere gange jeg har gjort det, jo lettere har det været at være realistisk og ærlig overfor mig selv og få sorteret fra.

Indholdet i min garderobe har nok aldrig været mindre end det er nu – Ligeledes har indholdet nok aldrig givet mig mere glæde end det gør nu!

Ændret mindset og nye vaner som resultat af oprydning?

Noget jeg aldrig havde gættet ville følge med denne proces var en kæmpe ændring i mit mindset. Men det skete altså! Jeg har ændret mange tankemønstre, vaner og handlinger efterfølgende – Og igen var jeg slet ikke bevidst om det i starten, det skete bare stille og roligt og naturligt.

Jo mere ‘forkert’ tøj* jeg sorterede fra (*tøj som af den ene eller anden årsag ikke gav mig glæde og dermed ikke blev brugt) jo mere lærte jeg om mig selv. Både i forhold til tøj men faktisk også mere generelt.

Jeg blev meget klogere på min egen personlige stil. Der viste sig nemlig hurtigt et tydeligt mønster ud fra de items jeg gemte og de items jeg sorterede fra.

Det smittede på en eller anden måde også af på resten af de ting jeg omgiver mig med i mit hjem. Efter at have været igang i garderoben fik resten af hytten nemlig også en tur (eller adskillige, faktisk). Jeg er derfor nu også blevet meget klogere på min stil og smag når det kommer til boligindretning, samt hvilke ting jeg har i mit hjem som jeg virkelig bruger og som rent faktisk giver mig en oprigtig glæde i hverdagen – og hvilke ting der gør det modsatte. Det er gået op for mig hvor meget de ting jeg har i mit hjem, faktisk betyder for min indre ro og velvære.

Med denne nyfundne bevidsthed omkring hvad jeg omgiver mig med, er jeg blevet enormt kritisk overfor hvad der flytter ind i mit hjem af nye ting. Dette har været med til at ændre mine shoppevaner og har resulteret i at jeg shopper meget mindre end før. Og når jeg nu endelig svinger dankortet, så er det velovervejede og gennemtænkte køb; Køb som jeg føler mig sikker på vil blive brugt og give mig en langvarig glæde.

Dermed har jeg ikke bare undgået en masse impulskøb og fejlkøb (som jeg ellers desværre var ret god til at lave før), jeg har selvsagt også brugt færre penge. Dette har givet mig en helt ny bevidsthed omkring hvad jeg egentlig plejede at bruge mine penge på, og dermed også hvad jeg hellere ville prioritere at bruge dem på fremover.

At prioritere anderledes og få mere mig-tid

Jeg føler ovenstående har foræret mig noget mere tid. Jeg bruger nemlig ikke længere tid på at finde bestemte items i det kaos der plejede at være min garderobe eller på at have konstante tøjkriser. Jeg bruger heller ikke længere tid på igen og igen at lave nye systemer i overfyldte skabe og skuffer. Og jeg bruger heller ikke timer på at scrolle igennem ‘Nyhederne’ på diverse webshops for at være sikker på at intet går min næse forbi, og alle de try-outs som fylder på instagram siger mig heller ikke længere noget.

Den tid jeg har fået foræret, bruger jeg nu i stedet på noget jeg føler giver mig værdi. Prioriteringen af min resterende tid har dermed også ændret sig, og nye hobbyer og interesser er faktisk kommet til. F.eks. er jeg begyndt at læse flere bøger, og jeg bruger også meget mere tid på at være kreativ end før. Desuden har jeg de seneste måneder deltaget i forskellige webinarer om emner som jeg finder interessante og gerne vil vide mere om. På den måde føler jeg, at jeg udvider min horisont på flere måder, og det giver mig så meget positivt!

“Flot, Louise. Du har ryddet op, tillykke med det.. Men hvad er det lige jeg skal bruge den information til??”

Jeg ved godt det lyder tosset at sige, at denne udvikling er startet pga. en oprydning i min garderobe, men det er altså sådan det hænger sammen for mig – Det var sådan det startede. Og jeg er SÅ ivrig efter at fortsætte videre ned ad samme vej og se hvor det hele bringer mig hen.

Lige nu bragte det mig hen til computeren, hvor jeg spontant fik skrevet denne blogpost.. Og nu sidder du måske og tænker “Okay, Louise.. Du har sorteret ud i dit skab, det er flot, tillykke! Men hvorfor i alverden skal jeg vide det?”

Og ja, hvorfor skal du det? Det skal du fordi jeg synes det ville være det fedeste i hele verden, hvis jeg på en eller anden måde kunne inspirere dig, bare den mindste smule! Måske til at sortere ud i noget der længe har tynget dig. Måske til at blive bevidst om nogle vaner eller mønstre du har, som ikke gør dig rigtig glad længere. Måske til at blive mere bevidst om at huske DIG. Måske til at prøve nye interesser af eller udforske nye sider af dig selv. Måske til at lære nyt om emner der drager dig. Måske til at være mere bevidst om hvad du bruger din mig-tid på.. Eller måske bare få dig til at reflektere lidt?

Det er i hvert fald mit håb.

Ligeledes synes jeg at ovenstående fortælling er en god indledning til det nye indhold jeg godt kunne tænke mig at skabe herinde fremadrettet 🙂

Hvis du har læst med så langt så KÆMPE tak til dig, det betyder utroligt meget for mig! Jeg håber inderligt at denne blogpost gav dig et eller andet godt, som du kan tage med dig 🙂 

Kh. Louise

3 thoughts on “Fra oprydning til selvudvikling?

  1. Et livsbekræftende indlæg. Du er godt på vej mod noget der er bedre, end “i går”. Det gør mig glad ❤️ Jeg håber din udvikling fortsætter. KH. Mig

    1. Åhhh, Beckezz! Hvor er det bare hyggeligt at du læser med, og endda også skriver en kommentar herinde Tusind tak for de søde ord, du gør mig glad! Kh Loui

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.