Blogmas

Mine juletraditioner ♡ | BLOGMAS

Noget af det skønne ved julen er traditionerne; At man gør nogle bestemte ting hvert år, som man har gjort siden sin barndom, og som bare frembringer tusindvis af glade minder. Løbende kommer nye traditioner selvfølgelig til, og mikset med de gamle er der virkelig lagt op til masser af hygge! Og det er nok også lige præcis dét jeg synes beskriver julen allerbedst; Julen er jo nemlig bare så hyggelig!

Selv om der kan være mange sociale arrangementer og julefester i denne måned, så er december også oplagt til at trække stikket og komme helt ned i gear ind i mellem, og der er dermed mulighed for at fordybe sig i ting, man måske ellers ikke lige har tid til i hverdagen. F.eks. elsker jeg at være kreativ, men jeg er virkelig dårlig til at sætte tiden af til det i det daglige. Men ligeså snart julen nærmer sig er det stensikkert at jeg bruger en hel søndag på at sidde inde, med julemusikken strømmende ud af højtalerne, omringet af gran og kogler, med ler under neglene og glimmer i ansigtet; Fuldstændig fordybet i at lave juledekorationer – Oftest ikke bare til mig selv, men også til familien. Mens jeg er i gang flyver timerne, min tidsfornemmelse forsvinder fuldstændigt, og julestemningen stiger – Og jeg elsker det!

Apropos jule-ting jeg elsker, så har vi i min familie den tradition, at jeg giver mine forældre adventsgaver hvert år, og de giver mig. Og så kan det godt være jeg er et voksent menneske, der for længst burde være vokset fra det der med adventsgaver, men jeg synes bare det er noget af det hyggeligste! Selvfølgelig er det dejligt at få gaver, men jeg elsker virkelig også bare at give, og forkæle dem jeg holder af, uanset anledningen. Så selvfølgelig udnytter jeg også de fire adventssøndage til lige netop dette!

Jeg synes ærligtalt også bare, det er helt vildt hyggeligt at gå i timevis og ose og kigge, og så udvælge den (forhåbentlig) helt rigtige gave til hver person, for herefter at bruge timer på at pakke alle gaverne ind. Det er nemlig endnu en ting jeg nyder at fordybe mig i – Gaveindpakningen! Derfor takker jeg da også altid pænt nej til at forretningerne skal pakke mine nyindkøbte gaver ind – Ikke fordi jeg selv er specielt god til at pakke ind (faktisk slet ikke), men fordi jeg nyder at gøre det selv, og samtidigt synes jeg også bare, at det gør gaven det mere personlig.

Juleaften har vi forskellige traditioner – Nogle mere faste end andre; Nogle kan variere lidt fra år til år, andre kan der simpelthen ikke ændres på overhovedet! 😀 F.eks. starter vi ud med at se Disneys Juleshow, mens vi snakker, snacker julegodter og får lidt af drikke. En anden fast tradition juleaften: Der er altid både flæskesteg og and, og hvide og brunede kartofler på menuen hos os, sammen med masser af sovs, selvfølgelig! Vi får selvfølgelig også rødkål og de der ting til, og også altid en eller anden form for frisk julet salat, mmm!

Juletræet hos mine forældre er hvert år pyntet med ’gammelt’ pynt i de traditionelle røde farver mikset med guld, herunder kræmmerhuse, trommer, klokker og nisser.
Meget af julepynten er fra min mors barndom, og noget af det er hjemmelavet af blandt andre min mormor – Det er helt vildt hyggeligt og gør træet så personligt, og så er det jo bare fyldt med minder! Jeg kan også huske al pynten fra min barndom, selvfølgelig – Og der er da også et par ornamenter som jeg har været med til at lave eller har fået som barn.

Det er simpelthen ren nostalgi at hive den kasse med juletræspynten frem hvert år, fordi det bare altid har været det samme! Dog har der da også sneget sig lidt nyt ind de senere år, f.eks. ornamenter i guld fra Georg Jensen, og lysholderne af samme mærke.
Noget andet der er stensikkert når det kommer til vores juletræ; Vi mikser, så vi både har levende lys og lyskæder på træet – Levende lys er jo ikke for sjov, og der skal holdes seriøst øje! Derfor er det også kun juleaften, mens vi danser rundt og åbner gaver, at disse er tændt. Resten af juledagene nyder vi det smukke træ med lyset fra lyskæderne.

Når vi når til gaverne juleaften, så er det en fast tradition at vi åbner på skift, en efter en (vi har ingen små børn i familien mere, ellers fik de jo lov at åbne ligeså tosset de ville :D) Men jeg elsker denne tradition! Det bedste ved at give en anden person en gave, er jo at se reaktionen – Se glæden (forhåbentlig!) og overraskelsen i deres øjne, ej men det er jo så hyggeligt! Derfor gør vi det på denne måde, i et roligt tempo mens vi bare hygger helt vildt med det 😀

Juleaften i vores familie varer altid til ud på natten fordi det vigtigste for os er HYGGEN; Alt foregår i lavt gear, der skal nemlig være masser af tid til at nyde aftenen, maden, hinanden og bare jule helt vildt!

Heldigvis har vi aldrig planer 1. juledag, denne dag er nemlig tilegnet til ikke at skulle noget som helst andet end, at rende rundt i nattøj hele dagen, se julefilm sammen, spise rester fra aftenen før, kigge på vores fine gaver og bare slappe af sammen – og sikkert også nappe en lille eftermiddagslur.

2. Juledag ses vi med min fars side af familien, og dette er endnu en af mine yndlings traditioner; Her er der nemlig dømt seriøs familiehygge og (alt for meget) lækker mad. Vi synger, griner, spiller, leger pakkeleg, snakker og nyder kvalitetstid og suger det sidste hygge ud af julen inden den er helt forbi.

Det var lidt om mine juletraditioner, så nu er det jeres tur! Hvilke er jeres yndlings juletraditioner? 😀 Del endelig, enten herunder i en kommentar, på facebook eller på instagram ♡ Tak fordi I læser med, og juler med mig her i blogmas!


Til sidst vil jeg gerne lige slutte indlægget af med at sende en masse varme tanker afsted til min skønne morfar, som ville være fyldt år i dag. Hans fødselsdag var jo selvfølgelig også blandt december-traditionerne – Det er den desværre ikke mere, ikke på samme måde i hvert fald ♡ Men vi fejrer ham herfra, og sender masser af tanker og masser af kærlighed direkte mod stjernerne ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.