Livsstil

Søndagsfilm; “You’re Not You” ♡

Forleden aften faldt jeg over filmen “You’re not You”. Det kan godt være det bare er mig der er bagud, men jeg havde aldrig set den før, og heller ikke hørt om den, men den er åbenbart fra 2014.

I den korte tekst der står om filmens handling på netflix, kunne jeg læse, at den handlede om en kvinde, der bliver ramt af sygdommen ALS og knytter et stærkt bånd til sin plejer, hvilket ender med at gøre livet bedre for dem begge.

Jeg tænkte, at det lød som en sød film, og at det sikkert var sådan en, der minder en om, at livet er kort og at det er med at nyde dét og de mennesker man har i det – Og det var også sådan en film! Men det var også bare så meget mere end ‘bare det’!

Jeg synes virkelig Hilary Swank (som spiller Kate, som er ramt af sygdommen ALS) leverede en fuldstændig fantastisk og overbevisende præsentation i filmen! Og jeg skal gerne være den første til at indrømme at jeg har let til tårer, og at jeg ofte får våde øjne når jeg ser film. Men sjældent har jeg grædt så meget til en film, som jeg gjorde til den her!

Mine øjne blev våde, og tårerne trillede ned af mine kinder flere gange end jeg kan tælle. Men det var ikke bare dét – På et tidspunkt decideret GRÆD jeg! Sådan, hvor læben bævrer og man snøfter fuldstændig ukontrolleret, I ved..

Den her film er altså, efter min mening, en rigtig tåreperser, og sådan en der bliver siddende i ens hoved og tanker efterfølgende også! Det er en meget stærk historie, og til tider utroligt barsk også, men samtidigt så rørende og så livsbekræftende.

Filmen ligger på netflix, så hvis I mangler en film til aften-hyggen, så vil jeg klart anbefale denne! Men hvis I ligesom jeg har let til tårer, så husk for Guds skyld lommetørklæderne!

Handlingen:

Bec (spillet af Emmy Rossum) bliver ansat til at pleje Kate (Hilary Swank), som med en ALS-diagnose har brug for hjælp til alt i hverdagen. Bec er ikke bare fuldstændig uegnet til jobbet, hun og Kate er også direkte modsætninger: Kate er typen der har styr på alt; tøjet, håret og huset  er altid helt perfekt, og hun har det bedst med at være i total kontrol – og Bec er en College-studerende der absolut ikke har styr på noget som helst i sit kaotiske liv. Hun kan faktisk dårligt tage vare på sig selv, men har nu pludselig også ansvaret for en alvorligt syg kvinde.

I filmen ser man også hvordan forholdet til ægtemanden (Josh Duhamel) og Kates bedste veninder ændrer sig i takt med at Kate bliver mere og mere syg, og hvilke udfordringer dette giver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.