Livsstil

Valentinsdag; Mine tanker & mine planer.

Valentinsdag  – Nogle elsker denne dag; De fejrer den og fyrer op for romantikken og forkælelsen, mens andre ikke ser det som andet end en (håbløst amerikansk) dag, hvor butikkerne skal tjene på folks kærlighed. Men uanset hvad man så end måtte synes, så er det umuligt at undgå dagen helt; Der er reklamer i tv’et, nyhedsmails i indbakken, annoncer online og i butikkerne. For slet ikke at tale om alle de opslag fra venner og bekendte på facebook/instagram, som enten 1). deler billeder af blomster og gaver fra deres udkårne – 2). Brokker sig over hvor utroligt smagløs dagen er – 3). Brokker sig over at de er singler – 4). Giver udtryk for at de hader Valentinsdag, men inderst inde faktisk godt gad, at deres kæreste havde gjort noget ud af det.

Jeg har ofte hørt folk sige, at det ikke burde være nødvendigt med ’sådan en dag som Valentinsdag’, fordi ’kærligheden jo skal fejres hver dag’. Men for mig udelukker det ene altså ikke det andet. Man kan jo stadig godt fejre kærligheden en tilfældig tirsdag i april også? Men jeg er nok også bare sådan en type, der er fan af enhver mærkedag. Jeg ser det nemlig som en oplagt mulighed for lige at skrue lidt ekstra op for hyggen – Og hygge kan man jo faktisk aldrig få for meget af, vel? 🙂

Så derfor har jeg selvfølgelig også lavet store, store planer på fredag! For mit vedkommende bliver det en dag i kærlighedens tegn, med tosomhed, kvalitetstid, forkælelse, lækkerier og HYGGE.. Ja, og så skal det gamle træben faktisk også svinges!

Jeg skal nemlig bruge Valentinsdag sammen med min lille, store kærlighed; Nala. Der skal nydes kvalitetstid og hygges en masse. Mon ikke der skal ses en eller anden ultra cheesy tøsefilm og spises lidt go’ chokolade? Måske bliver der også skruet op for selvforkælelsen med ansigtsmaske, neglelak, hårkur eller lignende. Sikkert er det i hvert fald, at stuegulvet bliver omdannet til et dansegulv i løbet af fredagen, for danses, det skal der! (og muligvis iført pyjamas). En vis hr. Justin Bieber har nemlig været så betænksom, at udgive sit nye album lige præcis den 14. februar. (tusind tak for valentinsgaven, Biebs, det er jo alt for meget!)

Jeg har det altså helt fint med Valentinsdag – om jeg er i et forhold eller ej. Men jeg har samtidigt også forståelse for, at dagen måske godt kan være svær eller bare liiiidt øv-agtig, hvis man nu f.eks. føler sig lidt ensom lige præcis på sådan en dag, eller hvis man måske står lige midt i et megasvært brud. Så er det selvfølgelig ikke rart at blive spammet med massevis af cheesy kærlighedserklæringer alle vegne fra, samt at få smidt det ene overlykkelige par-billede i hovedet efter det andet. Men husk nu! Lige pludselig vil det også være DIG der spammer med alt for sukkersøde Valentins-opslag, ikk?

Indtil da (og også bare i det hele taget) tror jeg det er møg vigtigt, at være komfortabel og tryg og glad i sit eget selskab. At turde fejre kærligheden til sig selv.

At vide man er nok, uanset om man er i et forhold eller ej. At man kan bekræfte sig selv, og ikke er afhængig af altid at skulle have den bekræftelse fra en kæreste. At man lærer sig selv bedre at kende, og finder ud af, hvad der får ens celler til at danse. At man udvikler sig, og reflekterer, og er nysgerrig på sig selv – og på det omkring én. Alt dette tror jeg også gør at man vil være en bedre version af sig selv i relationer med andre – og derfor også i et kommende forhold.

Så hvis du er et sted lige nu, hvor det der Valentinsdag er lidt noget ØV. Så skru ekstra op for kærligheden til dig selv, og forkæl dig selv med noget der vil glæde dig og/eller din sjæl; Spis din livret og din yndlings dessert, tag ud med veninderne, hiv dynen ind på sofaen og se en god film, forkæl dig selv med en tur til frisøren eller shop den kjole du længe har sukket efter, skru op for din yndlings sang og skrål med og dans tosset rundt hjemme i stuen, køb en buket blomster til dig selv, eller overrask en veninde/familiemedlem med en lille Valentins-surprise. Mulighederne er mange.

Og glem nu ikke – På lørdag er alt tilbage til det gamle igen. Og hey, inderst inde ved du jo også godt, at Charlotte fra marketing, trods hendes uuuultra pussenussede facebookopslag på valentinsdag, allerede på mandag igen vil brokke sig over, at hendes mand altid lader hans gamle, sure fodboldstøvler ligge og hørme i entreen efter træning 😉

Skal du fejre Valentinsdag? Hvis ja, hvordan? Ultimativ kæreste-hygge eller i eget selskab? Eller måske sammen med nogle skønne veninder? Uanset hvad, så håber jeg du får en rigtig dejlig fredag med masser af kærlighed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.